top of page

Uutiset

Hanninen.jpg

Uutisia yhdistyksen kevätkokouksesta (25.3.2024)

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 19.3.2024 Sompion koulun Tiilisalissa. Kokouksessa myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja valittiin edustajia Omakotiliiton ja Uudenmaan piirin vuosikokouksiin. 

Kokouksessa Keravan omakotiyhdistys kutsui Harri Hännisen yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi kiitoksena ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä omakotiaatteen ja -toiminnan edistämiseksi. Siviiliammatiltaan Hänninen on tutkija, nyt jo eläkkeellä. Hän on toiminut monin eri tavoin omakotiasujan edunvalvojana ja pitkäaikaisena puheenjohtajana. Yhdistyksen puheenjohtaja Leena Harjula-Jalonen piti puheen ja esitti pitkän ansiolistan Hännisen urasta omakotitoimijana ja kannusti muitakin ottamaan esimerkkiä sitoutumisesta ja työstä omakotitoimijana.


Kevätkokouksen aluksi seminaariesitelmän piti Keravan rakennusvalvonnan johtava rakennustarkastaja Timo Vatanen. Lisäksi hän esitti prosessissa olevaa uutta rakennusjärjestystä, joka tulee voimaan 1.1.2025. Vatanen totesi, että Keravan rakennuslupien myöntöajat ovat huippuluokkaa, sillä lupa myönnetään tavallisimmin (mediaani) 24 päivän kuluessa ja keskimäärin 52 päivän kuluessa. Pisimmät myöntöajat johtuvat muun muassa epäselvyyksistä omistussuhteista. Myöntöaika lasketaan alkavaksi siitä hetkestä, kun tarvittavat lupa-asiakirjat ovat kunnossa, ei siitä, jolloin hakemus on jätetty. Tämä on hyvä muistaa.


Vatanen kertoi, että häneltä voi tulla kysymään rakentamiseen liittyvistä asioista ihan toimistoon saakka. -- Ovi on auki!


Teksti ja kuvat: Leena Harjula-Jalonen 

K-U_juttu.jpg
Putkipihdit.png

Kaksi uutta jäsenetuliikettä (6.3.2024)

Keravan Omakotiyhdistys on hankkinut kaksi uutta jäsenetuliikettä. Molemmat ovat LVI-alan yrityksiä: Putkitekki Oy ja Suomen Rakennushuolto Oy. Molemmat sijaitsevat Järvenpäässä. 

Tarkemmat yhteystiedot ja alennukset löytyvät Jäsenedut sivulta.

Omakotiyhdistykselle uudet säännöt (8.1.2024)

Yhdistyksen syyskokous 22.11.2023 hyväksyi uudet säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus tarkasti ja hyväksyi 8.1.2024. Uudet säännöt löytyvät Jäsenposti-kansiosta.

Omakotiyhdistykselle uusi hallitus (1.1.2024)

Keravan Omakotiyhdistykselle valittiin uusi hallitus syyskokouksessa
22.11.2023. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Leena Harjula-Jalonen (Kaleva).

 
Hallituksessa jatkavat Anssi Ennevaara (Niinikangas), Risto Kostia (Sompio), Aila Lehtinen (Kaleva), Petri Leino (Sorsakorpi) ja Heikki Torkkeli (Kannisto). Uusina jäseninä valittiin hallitukseen Leif Ekblom (Kannisto), Jyri Järvelä (Sompio) ja Eija Larkio-Putkisto (Kaleva). Toiminnantarkastajaksi valittiin Kielo Virpasuo (Sompio).  
 
Hallituksesta jäivät pois Merja Laitinen, Harri Hänninen ja Marja Mattila.
 
Yhdistyksen jäsenmaksu säilyi ennallaan, eli 26,50 euroa vuodessa.

kokous.jpg
bottom of page