top of page

Uutiset

Keravan Omakotiyhdistyksen syyskokous 17.11.2022 (25.11.2022)

Syyskokousesitelmät

 

Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto

Keravan Energia tuottaa vain neljänneksen myymästään sähköstä itse, mikä merkitsee rajallista vaikutusmahdollisuutta hintoihin. Suuri osa energiasta hankitaan sähkömarkkinoilta, joissa hinnat ovat nousseet rajusti. Verojen osuus on merkittävä. Parhaan sähkösopimuksen valinta on Jussi Lehdon mukaan vaikeaa, sillä epävarmuustekijöitä on paljon: paistaako aurinko, tuuleeko sopivasti, saavatko Suomen vesivoimalat vettä, sataako Norjassa, talven kylmyys, energiamarkkinoiden hinnat.

Jotta välttyisimme sähkön säännöstelyltä, tulisi jokaisen vähentää energiankulutusta. Jos mahdollista, kannattaa hyödyntää halvempaa yösähköä. Tiivisteet on syytä tarvittaessa vaihtaa ja lämpövuodot korjata.

Keravan Energia tutkii ja hakee uusia ratkaisuja: tulossa on esim. sähkökattila ja kaukolämpöakku sekä uudenlaisia energiankulutus- ja lämpövuotomittareita.
 

Suomen Omakotiliiton uusi toiminnanjohtaja VTM Marju Silander

Omakotiliiton edunvalvonnan kuulumiset ja asiaa energiasta. Esitysmateriaalin näet täältä. Tässä muutamia poimintoja:

  • Liiton asumispoliittisissa tavoitteissa kerrotaan tarpeesta leikata asumiskustannuksia ja saattaa eri asumismuodot tasaveroisiksi.

  • Liitto vaikuttaa kansanedustajien ja muiden päättäjien, EU-direktiivien ja EU-komission kautta.

  • Liitto tekee tutkimuksia, esimerkiksi asumismenoista.

  • Astetta alemmas -kampanja sekä energiansäästövinkkejä helpottamaan energiakriisiä.

 

Syyskokouksen päätöksiä:

  • Hyväksyttiin vuoden 2023 Toimintasuunnitelma, se löytyy täältä.

  • Hyväksyttiin vuoden 2023 jäsenmaksuksi 26,50 (sama kuin vuonna 2022).

  • Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin vuodelle 2023 Merja Laitinen.

  • Hallituksen kokoonpano vuonna 2023 on (8 jäsentä + pj):

Ennevaara Anssi, Kannisto

Harjula-Jalonen Leena (uusi jäsen), Kaleva

Hänninen Harri 

Kostia Risto, Sompio

Lehtinen Aila, Kaleva

Leino Petri, Sorsakorpi

Mattila Marja, Sompio

Torkkeli Heikki, Kannisto

Kiertotalous toteutui peräkonttikirppiksellä (28.5.2022)

Keravan Omakotiyhdistys organisoi Keskuskoulun kentällä suositun peräkonttikirppiksen 14.5.2022. Edellisen kerran tapahtuma pystytiin järjestämään ennen korona epidemiaa kolme vuotta sitten 2019.

Tavarat kiertoon -teema konkretisoitui kuudenkymmenen myyjän täyteläisellä tarjonnalla. Viisi autoa oli paikalla peräkärryn kanssa ja puolitusinaa myyjää olivat paikalla autotta. Myyjiä oli lapsista vaariin. Nuorimmat myivät koululuokan aktiiviteettien hyväksi, nuoriso harrastustavaraansa, ja vanhemmat itselleen pieneksi jäänyttä tai muutoin ylimääräistä tavaraa.

Tilaisuus oli onnistunut monin tavoin. Lauantaiaamun hiljaisuudessa ihmisvirrat suuntasit kohti Keskuspuiston kenttää viettämää yhteistä tapahtumaa. Myyjien mukaan asiakkaita oli koko ajan sopivan tasaisesti. Ilmapallot toivat huomioarvoa ja ilahduttivat nuorempia. Kiitos kaikki osallistuneille.  Katso kuvia tapahtumasta.

Kuva_01_MerjaL.jpg

Uuden kodin sai 45 lintupoikuetta (27.5.2022)

Suomen Omakotiliiton, Keravan Omakotiyhdistyksen ja RTV:n yhdessä organisoimassa linnunpönttötalkoot -tapahtumassa 7.5.2022 RTV:n pihalla, Alikeravalla nikkaroitiin 45 linnunpönttöä ohjaajien avustamana.

 

Pöntöissä oli oivallinen keinuen aukeava etuseinä, joka on tarpeellinen pöntön puhdistuksen vuoksi. Kaupungin emeritusarkkitehti Risto Kostian ohjauksessa syntyi osa pöntöistä, jotka arvioitiin hieman pienemmiksi kuin hänen suunnittelemansa, vieressä ollut Keravan vesitorni.

 

Sää suosi pieniä ja isoja rakentajia ja talkoo ruokaa saatiin RTV:n makkarakojulta. Romeo-poika bongasi yhteistyökumppanimme Jan Koiviston auton RTV:n parkkipaikalta ja herrat tulivat heti hyvin juttuun. 

Kuva_1a.jpg
Kuva_4a.jpg
Kuva_2a.jpg
Kuva_3a.jpg

Pienkiinteistöjen jätehuollosta (18.4.2022)

 

 

 

 

 

Kiertotalouden asiantuntija Minna Sawkins kävi kertomassa Keravan Omakotiyhdistyksen tilaisuudessa jätehuollon muutoksista Keravalla. Ehkä merkittävin asia oli biojätteiden keruu, joka tulee kaikilla kiinteistöillä pakolliseksi viimeistään 2024. Vaihtoehdot ovat joko 2 viikon välein tyhjennys omasta tai kimppasäiliöstä tai kompostointi. Nyt onkin korkea aika siirtyä biojätteen kompostoiniin, se ei maksa mitään säiliön hankinnan jälkeen. Tarkemmin oheisesta selosteesta.

2022_jatehuolto-1.jpg

Ilmoita sähköpostiosoitteesi (24.11.2021)

Keravan Omakotiyhdistys siirtyy sähköiseen jäsentiedotteeseen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi niin tavoitamme sinut nopeammin. Laita sp-osoitteesi sähköpostiosoitteeseen keravan.oky[at]gmail.com, niin lisäämme tiedon jäsenrekisteriin.

Käytämme jäsenviestinnässä Suomen Omakotiliiton ylläpitämää jäsenrekisterialustaa, jonka kautta lähetämme sähköpostit. Suomen Omakotiliitto ja Keravan Omakotiyhdistys eivät jaa yhteystietoja kolmannelle osapuolelle. Jäsenrekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.

Tonttivesijohdon valurautakulma voi aiheuttaa yllättävän vesivuodon (13.4.2021)

Vanhempien keravalaisten omakotitalojen tonttivesijohdon valurautainen kulmaliitos on mahdollinen riski vesivuodolle. Ongelma aiheutuu liitoksessa kahden erilaisen materiaalin, kuparin ja valuraudan yhdistämisestä, jolloin valurauta syöpyy ja ruostuu umpeen alkaen vuotaa. 

Omakotiyhdistys on selvittänyt asiaa Keravan kaupungin vesihuollon kanssa. Katso oheisesta tiedotteesta tarkemmin.

 

Kaupungin Vesihuollon sivuille on annettu 30.7.2021  asiaan liittyen ohjeistusta. Ohjetta on päivitetty 6.10.2021.

bottom of page