Uutiset

Pienkiinteistöjen jätehuollosta (18.4.2022)

 

 

 

 

 

Kiertotalouden asiantuntija Minna Sawkins kävi kertomassa Keravan Omakotiyhdistyksen tilaisuudessa jätehuollon muutoksista Keravalla. Ehkä merkittävin asia oli biojätteiden keruu, joka tulee kaikilla kiinteistöillä pakolliseksi viimeistään 2024. Vaihtoehdot ovat joko 2 viikon välein tyhjennys omasta tai kimppasäiliöstä tai kompostointi. Nyt onkin korkea aika siirtyä biojätteen kompostoiniin, se ei maksa mitään säiliön hankinnan jälkeen. Tarkemmin oheisesta selosteesta.

2022_jatehuolto-1.jpg

Maakaasusta luopumiseen saa tukea (7.4.2022)

Ympäristöministeriön juuri tulleen tiedotteen mukaan pientalojen omistajille myönnettävän öljylämmityksestä luopumisen avustuksen määrärahoja lisätään ja avustuksen soveltamisalaa laajennetaan. Jatkossa tukea voi saada myös maakaasulämmityksestä luopumiseen ja vaihtamisesta kestävämpään lämmitysmuotoon. Samalla mahdollistetaan kaukolämpöjärjestelmään liittyminen öljy- tai kaasulämmityksestä luovuttaessa. Tiedote kokonaisuudessaan.

SeppoMakinen_puidenloistoa.jpg

Seppo Mäkinen

Kerava on kuudenneksi halvin kunta asumisen maksuissa 2022 (10.3.2022)

Omakotiliitto julkaisi vertailun vuoden 2022 kuntakohtaisesti päätettävistä maksuista omakotita-loissa. Kerava sijoittui kymmenen halvimman kunnan joukkoon. Näin siitäkin huolimatta, että Keravalla nostettiin tuntuvasti kiinteistöveroa, ja lisäksi mm. jätemaksut nousivat. 

Asumismenoissa tapahtuneet poikkeuksellisen kovat korotukset ovat jyrkentäneet kuntien välisiä asumiskustannuseroja. Vertailussa ovat mukana kiinteistövero, lämmitys (sähkö), käyttösähköt, vesimaksut ja jätemaksut. Hintojen nousun taustalla on suureksi osaksi raju sähkönhinnan nousu. Keravan Energian tuottama sähkö on edelleen kilpailukykyinen muihin tuottajiin verrattuna.  Lisätietoja.

Asumisvertailu.png

Uusi jäsenetuliike: Korson Saneeraus Apu Oy (10.3.2022)

Yhdeksi omakotiasumisen haasteeksi on koettu kodin pienet saneeraustyöt, erityisesti luvanvaraiset laatoitus-, sähkö- ja LVI-työt.

 

Keravan Omakotiyhdistyksen uudeksi jäsenetuliikkeeksi on hyväksytty keravalainen Korson Saneeraus apu Oy Haavikkotie 52, Kerava, p. 0400 463 096. Tarjouspyyntö jäsentiedoin jankoivisto[at]outlook.com kautta tai puhelimitse.

Varautumissuositus kotitalouksille (10.3.2022)

72h.png

Yleisenä suosituksena erilaisiin häiriötilanteisiin on se, että kotitaloudet varautuisivat pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta (72 tuntia). Häiriön voi aiheuttaa esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko.  
Esimerkkinä toimiva suositus löytyy: www.72tuntia.fi

Asuntomessujen tonttihaku alkaa (1.2.2022)

Asuntomessut järjestetään vuonna 2024 Keravan Kartanon alueella, Jokilaakson Kivisillassa. Tonttihaku alkaa 1.3.2022 ja päättyy 1.4.2022.

- Jos kiinnostuit, nyt kannattaa tutustua ennakkoaineistoon ja hakuohjeisiin.

Asumessut.png

Ilmoita sähköpostiosoitteesi (24.11.2021)

Keravan Omakotiyhdistys siirtyy sähköiseen jäsentiedotteeseen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi niin tavoitamme sinut nopeammin. Laita sp-osoitteesi sähköpostiosoitteeseen keravan.oky[at]gmail.com, niin lisäämme tiedon jäsenrekisteriin.

Käytämme jäsenviestinnässä Suomen Omakotiliiton ylläpitämää jäsenrekisterialustaa, jonka kautta lähetämme sähköpostit. Suomen Omakotiliitto ja Keravan Omakotiyhdistys eivät jaa yhteystietoja kolmannelle osapuolelle. Jäsenrekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.

Tonttivesijohdon valurautakulma voi aiheuttaa yllättävän vesivuodon (13.4.2021)

Vanhempien keravalaisten omakotitalojen tonttivesijohdon valurautainen kulmaliitos on mahdollinen riski vesivuodolle. Ongelma aiheutuu liitoksessa kahden erilaisen materiaalin, kuparin ja valuraudan yhdistämisestä, jolloin valurauta syöpyy ja ruostuu umpeen alkaen vuotaa. 

Omakotiyhdistys on selvittänyt asiaa Keravan kaupungin vesihuollon kanssa. Katso oheisesta tiedotteesta tarkemmin.

 

Kaupungin Vesihuollon sivuille on annettu 30.7.2021  asiaan liittyen ohjeistusta. Ohjetta on päivitetty 6.10.2021.