Uutiset

Kiertotalous toteutui peräkonttikirppiksellä (28.5.2022)

Keravan Omakotiyhdistys organisoi Keskuskoulun kentällä suositun peräkonttikirppiksen 14.5.2022. Edellisen kerran tapahtuma pystytiin järjestämään ennen korona epidemiaa kolme vuotta sitten 2019.

Tavarat kiertoon -teema konkretisoitui kuudenkymmenen myyjän täyteläisellä tarjonnalla. Viisi autoa oli paikalla peräkärryn kanssa ja puolitusinaa myyjää olivat paikalla autotta. Myyjiä oli lapsista vaariin. Nuorimmat myivät koululuokan aktiiviteettien hyväksi, nuoriso harrastustavaraansa, ja vanhemmat itselleen pieneksi jäänyttä tai muutoin ylimääräistä tavaraa.

Tilaisuus oli onnistunut monin tavoin. Lauantaiaamun hiljaisuudessa ihmisvirrat suuntasit kohti Keskuspuiston kenttää viettämää yhteistä tapahtumaa. Myyjien mukaan asiakkaita oli koko ajan sopivan tasaisesti. Ilmapallot toivat huomioarvoa ja ilahduttivat nuorempia. Kiitos kaikki osallistuneille.  Katso kuvia tapahtumasta.

Kuva_01_MerjaL.jpg

Uuden kodin sai 45 lintupoikuetta (27.5.2022)

Suomen Omakotiliiton, Keravan Omakotiyhdistyksen ja RTV:n yhdessä organisoimassa linnunpönttötalkoot -tapahtumassa 7.5.2022 RTV:n pihalla, Alikeravalla nikkaroitiin 45 linnunpönttöä ohjaajien avustamana.

 

Pöntöissä oli oivallinen keinuen aukeava etuseinä, joka on tarpeellinen pöntön puhdistuksen vuoksi. Kaupungin emeritusarkkitehti Risto Kostian ohjauksessa syntyi osa pöntöistä, jotka arvioitiin hieman pienemmiksi kuin hänen suunnittelemansa, vieressä ollut Keravan vesitorni.

 

Sää suosi pieniä ja isoja rakentajia ja talkoo ruokaa saatiin RTV:n makkarakojulta. Romeo-poika bongasi yhteistyökumppanimme Jan Koiviston auton RTV:n parkkipaikalta ja herrat tulivat heti hyvin juttuun. 

Kuva_1a.jpg
Kuva_4a.jpg
Kuva_2a.jpg
Kuva_3a.jpg

Pienkiinteistöjen jätehuollosta (18.4.2022)

 

 

 

 

 

Kiertotalouden asiantuntija Minna Sawkins kävi kertomassa Keravan Omakotiyhdistyksen tilaisuudessa jätehuollon muutoksista Keravalla. Ehkä merkittävin asia oli biojätteiden keruu, joka tulee kaikilla kiinteistöillä pakolliseksi viimeistään 2024. Vaihtoehdot ovat joko 2 viikon välein tyhjennys omasta tai kimppasäiliöstä tai kompostointi. Nyt onkin korkea aika siirtyä biojätteen kompostoiniin, se ei maksa mitään säiliön hankinnan jälkeen. Tarkemmin oheisesta selosteesta.

2022_jatehuolto-1.jpg

Maakaasusta luopumiseen saa tukea (7.4.2022)

Ympäristöministeriön juuri tulleen tiedotteen mukaan pientalojen omistajille myönnettävän öljylämmityksestä luopumisen avustuksen määrärahoja lisätään ja avustuksen soveltamisalaa laajennetaan. Jatkossa tukea voi saada myös maakaasulämmityksestä luopumiseen ja vaihtamisesta kestävämpään lämmitysmuotoon. Samalla mahdollistetaan kaukolämpöjärjestelmään liittyminen öljy- tai kaasulämmityksestä luovuttaessa. Tiedote kokonaisuudessaan.

SeppoMakinen_puidenloistoa.jpg

Seppo Mäkinen

Kerava on kuudenneksi halvin kunta asumisen maksuissa 2022 (10.3.2022)

Omakotiliitto julkaisi vertailun vuoden 2022 kuntakohtaisesti päätettävistä maksuista omakotita-loissa. Kerava sijoittui kymmenen halvimman kunnan joukkoon. Näin siitäkin huolimatta, että Keravalla nostettiin tuntuvasti kiinteistöveroa, ja lisäksi mm. jätemaksut nousivat. 

Asumismenoissa tapahtuneet poikkeuksellisen kovat korotukset ovat jyrkentäneet kuntien välisiä asumiskustannuseroja. Vertailussa ovat mukana kiinteistövero, lämmitys (sähkö), käyttösähköt, vesimaksut ja jätemaksut. Hintojen nousun taustalla on suureksi osaksi raju sähkönhinnan nousu. Keravan Energian tuottama sähkö on edelleen kilpailukykyinen muihin tuottajiin verrattuna.  Lisätietoja.

Asumisvertailu.png

Varautumissuositus kotitalouksille (10.3.2022)

72h.png

Yleisenä suosituksena erilaisiin häiriötilanteisiin on se, että kotitaloudet varautuisivat pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta (72 tuntia). Häiriön voi aiheuttaa esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko.  
Esimerkkinä toimiva suositus löytyy: www.72tuntia.fi

Ilmoita sähköpostiosoitteesi (24.11.2021)

Keravan Omakotiyhdistys siirtyy sähköiseen jäsentiedotteeseen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi niin tavoitamme sinut nopeammin. Laita sp-osoitteesi sähköpostiosoitteeseen keravan.oky[at]gmail.com, niin lisäämme tiedon jäsenrekisteriin.

Käytämme jäsenviestinnässä Suomen Omakotiliiton ylläpitämää jäsenrekisterialustaa, jonka kautta lähetämme sähköpostit. Suomen Omakotiliitto ja Keravan Omakotiyhdistys eivät jaa yhteystietoja kolmannelle osapuolelle. Jäsenrekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.

Tonttivesijohdon valurautakulma voi aiheuttaa yllättävän vesivuodon (13.4.2021)

Vanhempien keravalaisten omakotitalojen tonttivesijohdon valurautainen kulmaliitos on mahdollinen riski vesivuodolle. Ongelma aiheutuu liitoksessa kahden erilaisen materiaalin, kuparin ja valuraudan yhdistämisestä, jolloin valurauta syöpyy ja ruostuu umpeen alkaen vuotaa. 

Omakotiyhdistys on selvittänyt asiaa Keravan kaupungin vesihuollon kanssa. Katso oheisesta tiedotteesta tarkemmin.

 

Kaupungin Vesihuollon sivuille on annettu 30.7.2021  asiaan liittyen ohjeistusta. Ohjetta on päivitetty 6.10.2021.